Skip links

CV optimalisatie

CV optimalisatie: U denkt natuurlijk wat is dit? Dit is het juist inregelen van de installaties. Dus een cv-installatie met radiatoren wordt de waterhoeveelheid per radiator ingeregeld.

CV optimalisatie: U denkt natuurlijk wat is dit?  Dit is het juist inregelen van de installaties. Dus een cv-installatie met radiatoren wordt de waterhoeveelheid per radiator ingeregeld. En bij ventilatie of luchtbehandeling wordt de luchthoeveelheden juist afgesteld. Zo krijgt u nooit te veel of te weinig lucht of warm water in uw radiatoren.

Het juist inregelen geeft een besparing van 10% tot 20%. Stel u heeft een huis met 10 radiatoren en een gasverbruik van 2000 M3/jaar. Dan is de investering ca. € 1.500,- maar u bespaart al gauw € 200,- euro per jaar aan gas en electrakosten. Het bijkomende voordeel is ook nog dat u minder geluid heeft van de cv-installatie en de warmte gelijkmatiger is.

kijk maar eens op de site van Heimeier of op de site van Danfoss. Danfoss heeft nu voor grotere gebouwen zelfregelende thermostaatkranen. Ook hebben ze aparte sites over het waterzijdig inregelen. Kijk eens op blokverwarming.danfoss.nl ofinregelen.danfoss.nl.

CV optimalisatie - dubbel instelbare cv-kraan 

Neem contact met ons op!

08.00 t/m 18.00

Maandag t/m vrijdag

026 – 36 45 544

100% Vrijblijvend

info@steinarnhem.nl

Voor meer info