Skip links

CV optimalisatie

CV optimalisatie? Jazeker! Dat is het juist inregelen van installaties. Bij en cv-installatie met radiatoren zorgen we dat de waterhoeveelheid per radiator ingeregeld wordt.

CV optimalisatie? Jazeker! Dat is het juist inregelen van installaties, ook wel waterzijdig inregelen genoemd. Bij uw cv-installatie met radiatoren regelen we dan de waterhoeveelheid water per radiator. En bij ventilatie- of luchtbehandeling worden de luchthoeveelheden juist afgesteld. Zo krijgt u nooit te veel of te weinig lucht of warm water in uw radiatoren.

Vanaf 2021 is dit verplicht bij nieuwe installaties of grote veranderingen in de installaties.

Het juist inregelen geeft een besparing van 10% tot 20%. Stel: u heeft een huis met 10 radiatoren en een gasverbruik van 2000 M3/jaar. Dan is de investering ca. € 1.500 maar u bespaart al gauw € 200 per jaar aan gas- en elektrakosten. Het bijkomende voordeel is ook nog dat u minder geluidsoverlast heeft van de cv-installatie en de warmte gelijkmatiger is.

Kijk maar eens op de site van Heimeier of op de site van Danfoss. Danfoss heeft nu voor grotere gebouwen zelfregelende thermostaatkranen. Ook hebben ze aparte sites over het waterzijdig inregelen. Kijk hiervoor op blokverwarming.danfoss.nl ofinregelen.danfoss.nl.

CV optimalisatie - dubbel instelbare cv-kraan 

Neem contact met ons op!

08.00 t/m 16.30

Maandag t/m vrijdag

026 – 36 45 544

100% Vrijblijvend

info@steinarnhem.nl

Voor meer informatie