Skip links

Airco- en ventilatiesystemen

Het aircoseizoen komt eraan. Een moderne airco werkt hetzelfde als een moderne warmtepomp.

Klimaatbeheer

U merkt vast dat een prettig leef- en werkklimaat fijn is om dagelijks goed te kunnen functioneren. Dat klopt ook, want uit onderzoek is gebleken dat ongunstige klimaatomstandigheden een negatieve invloed hebben op de productiviteit, concentratie en het gevoel van welbevinden. Een goed airco- en ventilatiesysteem kan hierbij helpen. Niet alleen mensen, maar ook opgestelde apparatuur zijn gebaat bij een goede klimaatbeheersing. Een goed informerende site over dit onderwerp is airco-klimaatbeheer.nl . Hier vindt u zeer veel interessante informatie.

Airconditioning is een heerlijk toestel om de koelen, te ontvochtigen of te verwarmen. De warmtepomp in moderne toestellen kunnen dit allemaal. Ja, u leest het goed, de warmtepomp. De moderne airco’s zijn gewoon warmtepompen waarmee u zuinig koelt of verwarmt. U stopt er 1 kW stroom in en u haalt er 4 à 5 keer meer energie uit. Dit gebeurt door gebruik te maken van een natuurkundig verschijnsel. Namelijk dat voor verdampen warmte nodig is en bij condenseren warmte vrij komt. Om dit optimaal te laten werken wordt gebruikgemaakt van koperen leidingen met koelgas, bijvoorbeeld R32. Alleen monteurs met een stekdiploma mogen deze installaties maken. Hieronder ziet u op de foto’s een paar voorbeelden van fraaie units.

Advies klimaatbeheer

U krijgt van ons altijd een gedegen advies voor het optimaliseren van een goed leef- en werkklimaat. Dit doen wij op locatie om te bepalen welke airco- en ventilatiesystemen voor uw bedrijfsruimte, schip, praktijkruimte of huis geschikt zijn. Enkele mogelijkheden lichten we hier toe:

  • de losse splitunit voor een koele ruimte. Deze unit bestaat uit een binnenunit die koude lucht blaast en een buitenunit die koude vloeistof maakt voor de binnenunit;
  • meerdere binnentoestellen en één buitenunit is ook mogelijk, of een binnenunit gecombineerd met een radiator.
  • airco in combinatie met ventilatie. In het luchtstroming plaatsen we dan een warmtewisselaar waar koude vloeistof doorstroomt die ervoor zorgt dat de lucht afkoelt;
  • voor ventilatie is het mogelijk centraal af te zuigen en via raamroosters schone lucht toe te voeren. Of een balansventilatie waarbij de warmte weggehaald wordt bij de afvoerlucht om de toevoerlucht op te warmen.

Kortom: een breed scala aan mogelijkheden voor een heerlijk en gezond binnenklimaat. Onze favoriete merken van airco’s zijn: Samsung (samsung klimaat) ,  en Toshiba (www.intercool.nl).

Samsung windfree airco

samsung ronde casette unit voor in het plafond of vrijhangend

Neem contact met ons op!

08.00 t/m 18.00

Maandag t/m vrijdag

026 – 36 45 544

100% Vrijblijvend

info@steinarnhem.nl

Voor meer info