Skip links

Subsidies

Er zijn nog steeds subsidies te krijgen!

Ook in 2019 is er weer miljoenen subsidie beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp, biomassa ketel of pelletkachel en de energieprestatie. De exacte bedragen staan in de apparatenlijsten, die de overheid publiceert op de site van de rijksoverheid..

Kijk ook eens op  www.energiesubsidiewijzer.nl voor lokale regelingen.

De subsidies zijn eenvoudig. Op subsidiewijzer.nl  en milieucentraal.nl kunt  u alles vinden en op RVO.NL de nodige formulieren. kijk ook eens op het twitter kanaal MKB subsidieadvies.
Sommige gemeenten geven nog extra subsidies zoals Arnhem op isolatie. Wij adviseren u bij uw gemeente op de site te zoeken, want het staat niet altijd op verzamelsites zoals milieucentraal.
De provincie gelderland heeft een handige site hiervoor namelijk ELMG.NL

MIA/VAMIL

Bent u een ondernemer en zoekt u binnen uw bedrijf altijd naar de beste oplossingen die zo min mogelijk belastend zijn voor het milieu? Laat u dan inspireren door de Milieulijst. Op deze lijst van de MIA\Vamil regeling staan zo’n 370 investeringen die échte milieuwinst opleveren. Als u hierin investeert, wordt niet alleen het milieu hier beter van, u profiteert ook zelf van een aantrekkelijke belastingaftrek.

Binnenmilieu scholen

Het Kabinet heeft in totaal is € 7.5 miljoen subsidie beschikbaar gesteld voor het verbeteren van het binnenklimaat van scholen in het primair onderwijs.

Energiesubsidiewijzer

De Energiesubsidiewijzer geeft de klanten van installateurs (woningeigenaren, woningcorporaties en particuliere verhuurders) een compleet en actueel overzicht van subsidies, leningen en andere regelingen.

SDE+

Iedereen die energie wil produceren op een manier die het milieu nauwelijks belast, kan gebruik maken van de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). Het ministerie ondersteunt met deze regeling projecten die nog net niet uit de kosten komen.

Energie InvesteringsAftrek (EIA)

Bent u een ondernemer die investeert in energiebesparende technieken of duurzame energie? Dan kunt u wellicht gebruikmaken van de Energie Investeringsaftrek (EIA). Uw investering biedt dubbel voordeel: uw energiekosten gaan omlaag én u betaalt minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Energie onderzoek subsidie

Met de regeling Energie onderzoek subsidie: energie en samenwerking (EOSES) stimuleert het ministerie van Economische Zaken onderzoek en ontwikkeling waarvan de resultaten op de middellange en korte termijn bijdragen aan de Nederlandse duurzame energiehuishouding.

Neem contact met ons op!

08.00 t/m 18.00

Maandag t/m vrijdag

026 – 36 45 544

100% Vrijblijvend

info@steinarnhem.nl

Voor meer info