Skip links

Elektriciteit besparen

U verwacht natuurlijk van ons dat wij ons bezighouden met gas besparen voor verwarming. Maar in verwarming- en luchtbehandelingsinstallaties wordt ook stroom gebruikt en daarop valt zeker te bezuinigen.

Elektriciteit besparen

Hoe denkt u over een verwarmingspomp? De moderne toerengeregelde pompen gebruiken nog maar 10% van de stroom in vergelijking met vroeger.
Kijk maar eens op wilo.nl.

Of wilt u uw luchtbehandelingskast uitbreiden met een frequentieregeling? Dan regelen we de toeren van de motor terug, afhankelijk van het gebruik. Dat scheelt echt enorm veel elektra-energie.

Wilt u zelf elektriciteit maken? Er komen super zonnepanelen aan. Onderstaand artikel is gekopieerd van duurzaambedrijfsleven.nl

a-label pomp

Panasonic troeft Musk binnen een week af met superzonnepaneel

zonnepaneel07-10-2015 09:46 | Door: Thijs ten Brinck

De Japanse elektronicagigant Panasonic presenteert een zonnepaneel met een efficiëntie van 22,5 procent. Het prototype is volgens de producent direct geschikt voor massaproductie.

Het Amerikaanse SolarCity, een bedrijf van Tesla-topman Elon Musk, presenteerde vrijdag 2 oktober een zonnepaneel met een omzettingsrendement van 22,04 procent. Daarmee claimde Musk recordhouder te zijn.

Binnen een week komt de Japanse concurrent Panasonic nu met een nog efficiënter zonnepaneel. Het prototype van Panasonic zet 22,5 procent van het invallende zonlicht om in duurzame elektriciteit, een resultaat dat is bevestigd door het Japanse onderzoeksinstituut AIST.

“Dit nieuwe record demonstreert opnieuw onze leidende positie in de markt voor fotovoltaïsche zonnepanelen”, zegt Daniel Roca, senior business developer bij Panasonic, tegen PV Magazine. “We blijven ons inzetten om de prestaties van geavanceerde zonnecellen te verbeteren.”

Panasonic en Tesla
Met 360 watt per module wekken de zonnepanelen van SolarCity 30 tot 40 procent meer duurzame stroom op dan de zonnepanelen die momenteel gangbaar zijn. De zonnepanelen van Panasonic gaan daar nog iets overheen.

Zonnepanelen met een hoger piekvermogen zijn vooral geschikt voor mensen met kleinere daken die toch zoveel mogelijk zelfvoorzienend willen zijn met duurzame energie. LG presenteerde eerder dit jaar al een zonnepaneel met een piekvermogen van 320 watt. SolarCity, van oudsher vooral bemiddelaar in leasezonnepanelen, heeft de innovatieve zonnepanelenmaker Silevo overgenomen om de productie deels in eigen hand te nemen.

Panasonic is de belangrijkste leverancier van accu’s voor de elektrische auto’s van Tesla en levert ook kennis en honderden mensen voor de bouw van Tesla’s nieuwe gigafabriek voor batterijen. Op andere vlakken beconcurreren de bedrijven van Elon Musk en Panasonic elkaar juist. Naast de ontwikkeling van ‘recordzonnepanelen’ verkopen Panasonic en Tesla beiden ook thuisaccusystemen, in min of meer dezelfde markten.

Neem contact met ons op!

08.00 t/m 18.00

Maandag t/m vrijdag

026 – 36 45 544

100% Vrijblijvend

info@steinarnhem.nl

Voor meer info