Skip links

Rijnboulder, klimhal mountain network

Rijnboulder, klimhal mountain network

Rijnboulder, de klimhal van mountain network in Arnhem.

In de voormalige Rijnhal is de sportwinkel Declaton gevestigd.
Op de kopzijde van de enorme hal is een ruimte vrijgehouden voor een sportschool. Het is echter geen sportschool geworden maar een klim sporthal.
Mountain Network bouwt hier een gigantisch klimparadijs. Voor elke klimmer, beginner of gevorderd, is hier voldoende uitdaging.
Voor gezellig nakletsen wordt er een pizza restaurant in gemaakt met verse houtoven pizza’s. Gas is er ook niet.

De ontwerp van de installaties was een uitdaging. Door ons juiste ontwerp hebben wij de opdracht gekregen.
Er wordt op de verdieping een WTW (warmteterugwinning) luchtbehandelingskast geplaatst welke alleen in het restaurant/café gedeelte in blaast.
Dit eenzijdig inblazen doen we omdat bij het klimmen veel magnesium wordt gebruikt. Dit dwarrelt dan door de lucht met gevolg dat je het op je pizza of in je drankje zou kunnen krijgen.
Door in het restaurantdeel in te blazen en via de vide naar boven naar de retour van de luchtbehandelingskast te brengen wordt dit voorkomen. Uit de retourlucht wordt de warmte gehaald, deze warmte wordt gebruikt om de in te blazen lucht op te warmen. De wtw (warmteterugwinning) heeft een rendement van 92%.
Het restaurant/café heeft een vloerverwarming gekregen, de rest wordt verwarmd met een indirect gestookte luchtverwarmingsheater.
Het warme water voor de douches en keuken wordt door een zonneboiler verzorgt.
de backup voor het warme water en de vloerverwaring komt van de stadsverwarming, er is dus geen gasaansluiting.


Date: 27 juni 2018