Skip links

Schone lucht door ventilatie

Schone lucht door ventilatie is de enige manier. Goed ventileren is nodig voor uw gezondheid.

Ventilatie: noodzakelijk voor gezondheid

Schone lucht door ventilatie is de enige manier. Goed ventileren is nodig voor uw gezondheid. Toch gebeurt dit vaak onvoldoende. Eén op de tien gebouwen heeft schimmel, bijna de helft bevat tabaksrook en in veel gebouwen is binnen meer fijnstof aanwezig dan buiten. Het ventileren kan dus beter. Vroeger ging luchtverversing in gebouwen vanzelf, via naden en kieren. Maar in moderne kierdichte gebouwen gebeurt dat niet en is een andere manier van ventileren nodig. Vuile lucht moet het gebouw uit en schone lucht moet aangevoerd worden. Vervuilde lucht versterkt allergieën, luchtwegproblemen en irritatie van slijmvliezen. Door te ventileren verlaagt u de concentratie vervuiling in de lucht; helemaal te voorkomen is vervuiling niet. Ventilatie kost wat energie, maar het is geen verspilling: het is hard nodig voor uw gezondheid. Wilt u weten hoe u uw ventilatie kunt verbeteren?

Vraag Advies op maat!

Met toepassing van een balansventilatie, dit wordt ook wel wtw genoemd (warmteterugwinning) worden de energiekosten enorm beperkt. Bij dit type toestellen wordt de warmte van de afgezogen lucht gebruikt om de nieuwe lucht op te warmen.

CO2 melder.


U kent ze vast wel, de CO2 melders. Wilt u gerust slapen, plaats dan een CO2 melder. Voor een paar tientjes houdt hij de luchtkwaliteit in de gaten.
Laat u goed informeren door de brandweer, kijk eens op hun site.

Neem contact met ons op!

08.00 tot 16.30

Maandag t/m vrijdag

026 – 36 45 544

100% Vrijblijvend

info@steinarnhem.nl

Voor meer informatie